вівторок, 18 травня 2021 р.

Деталі інформації – ключ до достовірності

 

Четверта влада – словосполучення, яким визначають пресу та її вплив у соціумі. Стверджують, що журналісти володіють великою владою у суспільстві і усвідомлення цієї влади повинно поєднуватися зі скромністю і почуттям обов'язку перед читачем. Але в житті часто буває зовсім не так, тому ми маємо  розвивати власні навички аналізу інформації, вчитися помічати деталі.
Саме з метою тренування «м’язів» критичного мислення 17 травня учні 8-Д класу взяли участь у тренінгу-практикумі «Деталі інформації – ключ до достовірності», який пройшов у межах бібліотечного проєкту «БібліоНавігатор у світі медіа» та проводився Полтавською обласною бібліотекою для юнацтва ім. Олеся Гончара.
Учням було запропоновано проаналізувати навчальний фільм з медіаграмотності створений у Швеції «Нова загроза» про вторгнення скажених єнотів та велику небезпеку для усієї Європи. Школярі дізналися, що таке клікбейтні заголовки, визначили маркери пропаганди та які маніпулятивні прийоми використані у запропонованому відео. Відтепер медіаграмотіїв стало більше!