четвер, 30 грудня 2021 р.

Літературна зустріч з нагоди 100-річного ювілею виходу збірки Василя Вишиваного "Минають дні"

Постать Василя Вишиваного вшанували на літературній зустрічі «Мої гадки блукають стежками давніх літ»

23 грудня 2021 року учениця 7-Д класу Михайленко Софія та я, як шкільний бібліотекар, взяли участь у літературній онлайн-зустрічі, декламуючи вірші ключової особистості української історії Василя Вишиваного "Любов матері" та "Хвилі". Також на заході читали вірші поета та навіть виконували пісні учні з ДНЗ «Михайлівське вище професійне училище», смт Михайлівка, Запорізької області, КЗ «Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Січовий колегіум»,  Стрийська ЗШ І-ІІІ ст. №1, Золочівський ЗЗСО І-ІІІ ст. №4 імені Василя Вишиваного Золочівської міської ради. 

Василь Вишиваний (Вільгельм Габсбург) майже століття тому повірив в Україну і написав прекрасну збірку, щоб нащадки зрозуміли, що є речі важливіші за багатства та егоїстичний добробут. Це боротьба за волю. Саме тому із належною мужністю вродливий ерцгерцог присвятив себе служінню України, порвавши все і втративши теж все: сім’ю, спадок, корону та силу. 

Віра в Україну, її незалежність та соборність, патріотизм - основна думка у житті та творчості Василя Вишиваного і саме цьому ми повинні навчати дітей, адже вони - це майбутнє України.

Постать Василя Вишиваного вшанували на літературній зустрічі «Мої гадки блукають стежками давніх літ» (loda.gov.ua)