середа, 16 червня 2021 р.

Інтерактивне заняття «Якого кольору заздрість» за методикою Метью Ліпмана «Філософія для дітей»


 
Учні 6-А класу Полтавської загальноосвітньої школи №38, разом із учителем Івановою О.Ф., відвідали Полтавську обласну бібліотеку для юнацтва ім.О.Гончара, де стали учасниками цього інтерактивного заняття.
Запропонована для дослідження тема заздрості не залишила байдужим нікого, адже діти простежили, до яких наслідків може призвести ця вада, якщо їй дозволити опанувати собою. Дійшли висновку, що найкраща зброя проти заздрості – це протилежна якість – вміння порадіти за іншого.  А цьому потрібно вчитися, що і роблять учні на уроках зарубіжної літератури.


Методика Метью Ліпмана «Філософія для дітей», яку запропонувала бібліотекар Гринько Валентина Володимирівна (фахівець своєї справи), є інструментом розвитку критичного, креативного та піклувального мислення і застосовується у бібліотеці вже не один рік. Школярам подобаються подібні заходи, адже вони вчаться продуктивно мислити, ставити запитання, аргументувати свої твердження, вміти слухати та поважати думку один одного. Це є уроки життя. Завдяки подібним заняттям діти навчаються любити, шанувати та цінувати книгу! Саме роль бібліотеки у вихованні підростаючого покоління є надзвичайно важливою.