субота, 23 жовтня 2021 р.

Краєзнавчі читання "Поетами оспівана земля"

 


Під такою темою пройшов захід у Комунальному закладі "Полтавська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №38 Полтавської міської ради Полтавської області" для учнів 8-В та 9-Б класів у рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек "Краєзнавство в шкільній бібліотеці: нові традиції та цінності" 


Протягом уроку учні познайомилися із поетами Полтавщини, що прославляли та описували рідну землю, серед яких, зокрема, автор найвідомішого у світі романсу «Очи чёрные» Євген Гребінка, "витязь української поезії" та "найбільний шістдесятник із шістдесятників" Василь Симоненко, автор безсмертної збірки "Сива ластівка" Борис Олійник.



Також школярі познайомилися з сучасними поетами рідного краю Петром Ротачем, Олександром Печорою, Марією Бойко, Таїсією Цибульською, Наталією Харасайло, Володимиром Тарасенко, Юлією Манойленко та ін.


Полтава - духовна столиця України, яка прославлена багатьма поетами та письменниками. Тому кожен з нас повинен знати історію та культуру рідного краю, адже саме з цього починається виховання особистості. Виховуймо у собі духовність, людяність, повагу та почуття любові до оточуючих та нашої Батьківщини!