пʼятниця, 19 листопада 2021 р.

Бібліоурок "Прагнення до свободи - вчора, патріотизм і нездоланність - сьогодні, гідна Україна - завтра"


19 листопада, напередодні Дня Гідності та Свободи, який Україна відзначає щорічно 21 листопада, у КЗ "Полтавська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №38 Полтавської міської ради Полтавської області" для учнів дев'ятих класів відбувся бібліоурок "Прагнення до свободи - вчора, патріотизм і нездоланність - сьогодні, гідна Україна - завтра".

Протягом уроку учні розглянули основні причини, перебіг та наслідки  обох революцій, переглянули як основні твори, що висвітлюють події тих буремних років, так і добірку фільмів про Революцію Гідності кращих кінематографів України та світу, ознайомилися з виставковими просторами Музею Майдану, що знаходяться в нашій столиці та запам'ятали найважливіше, чого нас навчив Майдан - "Україна - територія гідності та свободи", а свобода - відповідальність. Відповідальність перед країною та собою. 

 Україна - це територія гідності й свободи. Такими нас зробили цілих дві революції, майдан 2004 року, який був Святом Свободи і Революція 2013 - 2014 років, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли її громадяни продемонстрували свою європейськість, гідність та прагнення до свободи. 

 Неможливо творити сучасну історію без розуміння подій  минулого. Саме історія України розкриває нам події багатьох революцій за національні інтереси країни, нашу мову, культуру та незалежність. Боротьба, яка розпочалася 100 років тому "Українською революцією", відродилася і в "Революції на граніті", і в "Помаранчевій революції", і в "Революції Гідності". Прикро, що до цього часу український народ відстоює своє право на незалежність саме в такий спосіб. 

Напередодні Дня Гідності та Свободи – одного зі знакових державних свят України, хочеться вкотре наголосити, що наша держава вже заплатила високу ціну за те, що обрала свободу. Ціна – життя найкращих синів і дочок нашої Батьківщини. Занадто висока ціна! Тому ми, «живі» громадяни своєї держави, не маємо жодного права сходити з шляху, наміченого Помаранчевою Революцією та Революцією Гідності.